1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. OLE TEADLIK! Müüdid päikesekaitsevahendite kohta
OLE TEADLIK! Müüdid päikesekaitsevahendite kohta

OLE TEADLIK! Müüdid päikesekaitsevahendite kohta

avonIlubränd Avon on koondanud müüdid, mis levivad päikesekaitsevahendite kohta. Toome lugejateni koostöös Avoniga 5 enim levinud müüti.

Kas nii arvad ka sina?

Ühest kaitsekreemist piisab kogu perele 

Tegelikult vajab iga pereliige isiklikku kreemi, kuna tõenäoliselt erinevad pereliikmete vanused, nahatüübid ja päikese käes veedetud aeg. Näiteks peaks tundliku nahaga inimesel olema tugevama UV-kaitsega kreem.

Ostan kreemi lihtsalt puhkuse sihtkohast 

Populaarsete puhkusekohtade poed randades ja lennujaamades panevad päevitustoodetele kõrgemad hinnad ning valik on seal samas väiksem.

Ma ei päevitagi, nii et mul pole kaitsekreemi vaja 

Pilved ei blokeeri päikesepõletust tekitavaid UV-kiiri. Kahjuks võib põletuse saada ka pilvise ilmaga. Kuna UV-kiirgus võib peegelduda veelt, liivalt, lumelt ja betoonilt, on päikesepõletust võimalik saada isegi varjus ja linnatingimustes.

Ma soovin päevituda, miks ma peaksin siis kaitsekreemi kasutama

Päikesekaitsekreem ei takista sul päevitust saamast. Päikesekreem kaitseb naha vananemist soodustava UVA-kiirguse ning põletust tekitava UVB-kiirguse eest. Kui kasutad kaitsekreemi, saad loomuliku pronksikarva päevituse punetava naha asemel. Näiteks Avon Sun+ pruunistavad tooted annavad sulle sama kauni pronksikarva päevituse päikesekiirguse negatiivse mõjuta.

Ma ujun suurema osa ajast, nii et mul pole mõtet kreemi peale määrida 

Kuna vesi peegeldab valgust, on päikese kahjulik mõju vees tugevam. Seepärast on suplemise ajal päikesekaitsetoote kasutamine hädavajalik.

Hea nipp!

Maksimaalse kaitse ja täieliku imendumise saavutamiseks kanna kaitsekreem puhtale ja kuivale nahale vähemalt 30 minutit enne päikese kätte minemist.

Head Uudised GoodNews