1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Retrostiil: millised mineviku trendid on sellel hooajal aktuaalsed?
Retrostiil: millised mineviku trendid on sellel hooajal aktuaalsed?

Retrostiil: millised mineviku trendid on sellel hooajal aktuaalsed?

Mineviku inspiratsioon mõjutab moetrende peaaegu igal hooajal. Vintage stiil on moes ning trenditeadlikud moesõbrad kasutavad seda või selle detaile meelsasti elegantsete või koguni eriti ekstravagantse välimuse kujundamisel. Seega saab inspiratsiooni ammutada paljudest erinevatest perioodidest: sõdadevaheline elegants, 70ndate hipid või diskoajastu täiendavad stiili suurepäraselt ja muudavad välimuse eriliseks. Lisaks ei ole mainitud stiilid Sinu kujutlusvõimele ja leidlikkusele kindlasti piiriks.

Kuid siiski tasub küsida, millised retrotrendid on sel või järgmisel hooajal moes? Siis vaata – hooajalised trendid ja riided naistele.

Laienevad teksad

Laieneva siluetiga püksid on moes olnud mitu hooaega, kuid soovitame proovida julget ja pilkupüüdvat varianti – ülimalt laiu hipistiilis teksasid. Need sobivad suurepäraselt paljude stiilidega, mitte ainult vabade või boheemlaslike kombinatsioonidega! Kogu saladus peitub värvide valikus. Tumedamat või ühtlasemat värvi teksapüksid on mitmekülgsemad ja sobivad hästi elegantsete jakkide või mantlitega, luues nii kontrastsete detailide mulje. Kuid mööda ei tasu vaadata ka mustrilistest (näiteks batik-stiilis), rebitud või kulunud teksadest. Sellest saab tõeline ood lillelastele ja muretule ajalooperioodile!

Pilkupüüdvad kõrged kontsad

Kuigi pilkupüüdvate, kuid väga ebamugavate ülikõrgete kontsade ajastu on mööda saanud, ei tähenda see seda, et kingadest ei võiks saada stiili tähtsaim element. Ja minevikust inspiratsiooni ammutamine sobib sellega hästi. 80ndate ja 90ndate eklektikat meenutavad kirevavärvilised lakitud jalatsid on endiselt aktuaalsed (kui Sul neid veel pole, kiirusta!). Sellel hooajal domineerivad aga elegantse kõrge plokikujulise kontsaga kingad, rihmaga üle jalalaba. Need meenutavad eelmise sajandi keskpaiga elegantsi. Kombineeri neid kleitide, seelikute või ülikondadega – selle klassika jaoks pole olemas vale kombinatsiooni ega ajastust.

Detailide kuldajastu

Kullatud aktsendid rõivastel on vastuoluline teema. Ühest küljest loovad need luksusliku mulje ega lähe kunagi moest välja, kuid samas võib piir stiili ja halva maitse vahel olla üliõhuke. Kuidas seda vältida? Vähem on alati rohkem: kombineeri kuldseid detaile tagasihoidliku ja elegantse riietusega ning vali alati vaid üks särav aktsent.

Hangi inspiratsiooni mõnest 20. sajandi kuulsaimast moeikoonist: Jackie O, Audrey Hepburn, Coco Chanel… Minimalistlikud kuldkõrvarõngad, kuldsete detailidega käekotid ning madala kontsaga pandlaga kingad sobivad sellel hooajal suurepäraselt. See on ajatu elegants, mis äratab ka nostalgilisi tundeid. Selliste detailide juurde sobib suurepäraselt romantiline pidulik kleit: vali pikemate varrukatega põlvedeni ulatuv seelik, nööbid, rõhutatud õlajoon ja lillelised kangad.

Head Uudised GoodNews