1. Avaleht
  2. Huvitavat
  3. Sinu lihtsad sammud saavutamaks loomulik ilu koos rahuloluga!
Sinu lihtsad sammud saavutamaks loomulik ilu koos rahuloluga!

Sinu lihtsad sammud saavutamaks loomulik ilu koos rahuloluga!

loomulik ilu ja rahulolu 2Tänapäeva elus, kus kõik abivahendid ilusamaks saamiseks on käega katsutavad, kipume ära unustama loomuliku ilu väärtust. Nii mehed kui ka naised on avalikult välja öelnud, et pole midagi kaunimat, kui loomulik naine. Tänu loomulikkusele tunneme end tõeliselt hästi iseenda kestas ning saame olla need, kes me tegelikult oleme.

Kuidas jõuda loomuliku iluni ning, mis on need olulised nüansid sellel teel?

Ära unusta piisavalt vett tarbida

Vesi on see imeline abivahend, mis aitab peaaegu kõige vastu. Vee imelised ained suudavad lahustada meie organismis kõik, mis meile pole vajalik ning muuta meie keha tervemaks. Soovitatav on alustada igat päev klaasi veega, mis on üleöö seisnud. Sama hästi toimib ka ürditee joomine hommikul. Päevas peaks tarbima vähemalt kaks liitrit vett või taimetõmmiseid. Taimedes peitub vägi ja palju kasulike aineid, mida me mujalt ei saa.

Liikumine on elu alus

Sama oluline, kui on vesi, on ka liikumine. Liikumine äratab hommikul meie organismi ning annab hea toonuse terveks päevaks.
Tee igal hommikul umbes 15 minutit kergemaid harjutusi. Peale füüsiliste harjutuste võiks päeva sisse kuuluda ka väike meditatsioon. Hästi sobib ka kerge kõnd. Füüsiliseks treeninguks ei pea olema just jooksmine või muu koormav treening. Oluline on liikuda täpselt nii palju, kui sinu keha seda vajab.

Kosuta oma keha vaid sellega, mida ta parasjagu sinult vajab

Armasta oma keha nii, et leiad temaga ühenduse. Ühenduse selleks, et saaksid aru, mida ta parasjagu vajab. Hea on keha kuivharjata, sest see aktiveerib imeliselt just pindmist vereringet, soodustab lümfiringlust ning annab kehale suure energialaengu. Meie kehal asub palju olulisi punkte. Saa aru oma keha tegelikest vajadustest.

Toit on kõige alus

Tuntud ütlus on “Sa oled see, mida sa sööd”. Ja see vastab ka tõele. Süüa võiks vastavalt aastaaegadele – suvel tuleks süüa värsket ning talvel toiduaineid, mis annavad sulle sooja. Vähem tuleks süüa punast ja rasvast liha. Vältima peaks säilitus- ja värvainetega toite. Hea on ka kindel söögiaegade rütm.

Leia ühendus loodusega

Organismile on hea viibida looduses ja värskes õhus. Pole oluline see, kas tegu on metsa, pargi või aiaga – oluline on värske õhk.

Jälgi, et sinu ümber olevad suhted oleksid korras

Inimene, kes on vaevatud mitte toimivatest suhetest ei saa särada ning olla ilus. Märka, mis toimub sinu suhetega ümberringi ning vajadusel loo neis kord. Koju jõudes ära võta tööd kaasa ning tööl katsu pühenduda vaid praegusele hetkele. Kuula ennast ning teisi. Mõistmine ja mõistetuks olemisest tekib rahulolu sinu sees, mis laseb sul olla loomulikult kaunis. Seda ainult siis, kui annad, saad vastu, seega õpi jagama.

Mõtle häid mõtteid

Jälgi oma mõtteid ning kuidas mõjuvad need sinu enesetundele. Tegele iga päev vähemalt üks tund sellega, mida armastad – loe raamatut, suhtle sõpradega või tee trenni. Tee teistele ainult seda, mida sa tahad, et teised sulle teeksid.
Enne, kui õhtul uinud, mõtle läbi seljataha jääv päev – ole tänulik saadu ja kogetu eest. Ole tänulik, et varsti on algamas uus päev.

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews