1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Viljandi noored moeloojad väärivad kiitust!
Viljandi noored moeloojad väärivad kiitust!

Viljandi noored moeloojad väärivad kiitust!

NoorMoelooja2014_165
Foto: Matti Paglant

Eelmisel laupäeval toimus Viljandis Sakala keskuses “Noore moelooja” võistlus. Üheksandat aastat korraldataval võistlusel näitasid oma andeid ja oskusi kümme noort disainerit kolmest vanuseastmest.

IV–VI klassi arvestuses võitis Mõisaküla noortetuba kavaga “Zodiac”, teise koha sai Viljandi Kesklinna kooli kollektsioon “Tulevärk läbi aja” ja kolmanda Heimtali Kool kollektsiooniga “Müstica”.

Nooremas vanuseastmes jagati välja neli eripreemiat. Parima lavašõu tiitli sai “Müstica”, parimateks modellideks tunnistati Kelly Kadak ja Anora Egel. Parima materjali kasutaja tunnustus läks kollektsioonile “Zodiac” ning parima emotsiooni kinkis külastajatele “Müstica”.

VII–IX klassi arvestuses võitis esikoha Paalalinna kool kollektsiooniga “Tras-pa-rente”, teiseks tuli Jakobsoni kooli kollektsioon “Siniverelised” ja kolmanda koha võitis Kesklinna kooli kollektsioon “Krimass”.

Kostüümi eripreemia sai kollektsiooni “Taaskasutus on IN” modell Eric Becker, parima modelli tiitli sai Laura Viira ja muusikalise eripreemia sai “Tras-pa-rente”.

X–XII klassi arvestuses võistlesid kaks Viljandi gümnaasiumi moeloojat. Võitjaks osutus kollektsioon “Siga ja kägu” ning teiseks jäi kollektsioon “Samblast võetud”.

Eripreemia anti välja parimale modellile, kelleks osutus Rebecca Künnis.

“Kollektsioonide hulgas oli mitmeid üllatusmomente, kodukoha armastust, südamlikkust, soojust ja julgust. Samuti oli esindatud keskkonnasäästlik mõtteviis. Nii mõnegi kollektsiooni julgeks saata edasi suurematele lavadele võistlema. Mind liigutasid mitmeid lavashow’d, kuid mu südame vallutas kollektsioonist “Siniverelised” üks kleit, mille ka endale soetasin. Julgen soovitada toetada just noorte moedisainerite tegevust ostes nende tooteid. See kindlustab noore inimese arengut, annab talle julgust ja loodetavasti jõudu edasi oma unistuste poole püüelda,” kommenteeris žürii esinaine ja heade uudiste portaali peatoimetaja Monika Kuzmina.

Fotod: Matti Paglant

Head Uudised GoodNews