1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Juuksehoolitsus meega!
Juuksehoolitsus meega!

Juuksehoolitsus meega!

Mett kasutasid juba meie esivanemad ning mesi sisaldab palju häid omadusi.

Lisaks sellele, et ta on hea ravimiseks, toidus kasutamiseks, on ta ka imeline iluvõlur. Mees on väga head koostisosad, mis niisutavad ja pehmendavad, olles meile looduslikuks hooldusvahendiks. Lisaks niisutajatele on mees ka vitamiine ning mineraalaineid. Kuna mesi on antibakteriaalne ja sisaldab ka antioksüdante, on see kasulik ka peanahale
ning soodustab juukstekasvu.

Juuksekasvu parandav hooldus

Sega omavahel 9 osa mett ja 1 osa vett. Tekkinud segu kanna peanahale ning masseeri seda 2-3 minutit. Kui su peanahk on kaetud, püüa segu hõõruda juukseotsteni välja. Jäta segu pähe kuni 3 tunniks, seejärel pese see põhjalikult sooja veega välja. Tulemuse saavutamiseks kasuta kord nädalas.

Naturaalne juuste värvimine

Mesi on looduslik valgendaja, seega on see hea meetod oma juuste tooni muutmiseks. Intensiivsema tulemuse saamiseks kombineeri mett oma lemmikpalsamiga ning pigista sellele veel lisaks natuke sidrunimahla. Kui soovid oma juukseid hoopis tumedamaks muuta, kasuta mett koos melassiga.

Õli ja mee juuksehooldus

Sega väikeses nõus (mida sobib ka mikrolaineahju panna) omavahel mesi ja Extra virgin oliiviõli. Hoia segu mikrolaineahjus 15-30 sekundit ning lase seejärel umbes 30 sekundit jahtuda. Kanna segu juustele kogu nende pikkuses. Masseeri sellega kokku ka oma peanahk. Kata juuksed dušimütsiga ja lase seista 30 minutit. Seejärel pese see külma veega välja.

Meepalsam

Sega omavahel võrdne kogus mett ja juuksepalsamit. Kanna ja masseeri segu nii peanahale kui ka eelnevalt niisutatud juustele. Kata dušimütsiga ja lase seista 30 minutit. Pese maha võimalikult jaheda veega.

Läiget andev meehooldus

Mesi toimib sinu juustega täpselt samamoodi kui palsam, jättes need säravaks ja pehmeks. Kasuta toorest mett ja kata sellega oma juuksed. Pane pähe dušimüts ja hoia seda umbes 10 minutit. Seejärel pese oma juukseid nagu tavaliselt.

Pähejäetav meehooldus

Sega omavahel 1 teelusikatäis mett (või rohkem, olenevalt sinu juuste pikkusest) 4 tassitäie sooja veega. Pese juuksed tavapäraselt ning kalla seejärel oma juuksed seguga üle. Lase kuivada.

Head katsetamist ja mõnusat mee nautimist!
Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews