1. Avaleht
  2. Disainer nähtavaks
  3. Kunstnik Pia: Kunstiga voolin oma tundemaailma ning postitantsuga voolin oma keha!
Kunstnik Pia: Kunstiga voolin oma tundemaailma ning postitantsuga voolin oma keha!

Kunstnik Pia: Kunstiga voolin oma tundemaailma ning postitantsuga voolin oma keha!

1388551_639547139401033_1730705564_n Pia on julge kunstnik ning kirglik postitantsu armastaja. Tema maalid räägivad enda eest. Need on huvitavate värvivalikutega, julgete inimeste kujudega ning suurte tunnetega. Ühe kunstniku sisse mahub peale kunsti ka kirg postitantsu vastu. Need kaks kokku teevad Pia’st julge Eesti loomeinimese, kes ei löö risti ette millegi ees!

Pia ütleb ise enda kohta: “Inetu pardi kompleksi kogen tihti ning loodan avastada ka ennast ükspäev ilusa kauni valge luigena!”

GoodNews vestles Piaga loometeemadel. 

Millal tundsite, et looming on just see, mis teie südame soojaks teeb?

Ma arvan, et millegi loomine on see, mis liigutab paljude hingesid ning soov luua saadab meid juba varasest noorusest peale. Ma ei mäleta täpselt seda hetke, pigem on see soov luua mind alati saatnud ja seda erinevates valdkondades.

Kuidas sai alguse teie loomingu tee ning milliseid takistusi tuli alguses ette?

Teadlik loometee alguspunkt tuli peale ülikooli esimese kursuse lõppu kui otsustasin, et miks mitte luua kunsti ka teistele, mitte vaid endale, sellega seoses leidsin galerii näitusepinnaks ning korraldasin oma esimese maaliekspositsiooni. Sellest hetkest alates olen korraldanud paljusid erinevaid näituseid ning hakanud tegelema ka maalide müümisega.

Milline oli esimene maal, mis maalisite ning millised tunded tekivad praegu sellele järgi mõeldes?

Esimesi maale on olnud palju, kuna olen lapsest saadik olnud värvidele lähedal. Kõige esimest maali, mis seinale raamitult läks, mäletan ma oma viiendast eluaastast. Tegemist oli abstraktse teosega, mis kujutas autot kraavis. Järgmisi n.ö esimesi teoseid, mis tähistavad minu jaoks mingit emotsionaalset seisundit, mäletan oma varasest teismeeast. Esimene maal, millega lõin kui kunstnik Pia, tuli 20. aastaselt. Välja tuli kuum paarikese armastuseakt. Loomulikult mõtlen sellele maalile tagasi sooja tundega. Vaadata seda enam ei saa, kuna kahjuks endal seda maali enam ei ole.

Teie maalid on üpris julged. Palju on kujutatud akte ning armastajate paare, kust tuleb inspiratsioon?

Inspiratsioon tuleb elust enesest – romantilised stseenid, armastajad pargis jalutamas, romantilised filmid kinodes jne. Ka muusika inspireerib mind palju. Ja loomulikult see, mida inimesed räägivad ja millest unistavad. Püüan alati kujutada seda täiuslikku meest ja täiuslikku naist ning nendevahelist harmooniat.

1418420_639546809401066_367148108_nKas teie maalid räägivad ka teie enda elust?

Kuna mina nad loonud olen, siis muidugi räägivad! Kas maalide temaatika räägib minu elust, on teine küsimus ning vastus on, et mitte alati. Kui maalin loodust, siis maalin oma armastust ja igatsust looduse vastu ning mingis mõttes otsin ka nendes maalides vabadusetunnetust. Kui maalin armastajapaare, siis soovin kujutada voolavat armastust mehe ja naise vahel, millega omakorda soovin kujustada ja luua ka siia maailma rohkem armastust ja teineteise mõistmist. Ennast ma oma maalide sisse üldiselt ei maali.

Kuidas on Eesti inimesed maalid vastu võtnud, kas nad oskavad neid piisavalt hinnata?

Hästi! Kunsti hinnatakse ning armastatakse ja väga paljud soovivad oma seinu isikupäraste piltidega ilmestada.

Lisaks maalimisele tegelete ka postitantsuga. Mõlemad on väga naiselikud alad, millise inimesena kirjeldaksite ennast ise?

Jah, tegelen tõepoolest ka sellise fitnessalaga nagu seda on postitants. Kui kunstiga voolin ma oma tundemaailma, siis postitantsuga voolin ma oma keha, selle painduvust ning sitkust. Millise inimesena ma ennast aga kirjeldaksin, seda ei oskagi nii lihtsalt ühe sõnaga kokku võtta. Ma leian end olevat omapärasena, loodetavasti ka isikupärasena. Inetu pardi kompleksi kogen tihti ning loodan avastada ka ennast ükspäev ilusa kauni valge luigena!

Kas loominguga on Eestis võimalik ka leib lauale tuua või on vaja selleks siiski ka muud tööd kõrvalt teha?

Oleneb kunstnikust kindlasti! Mina isiklikult ei kurda, minu loomingu vastu tuntakse väga suurt huvi. Kuna mul on ka teised huvialad, mis võtavad minu aja, siis ma ei jõua lihtsalt täiskohaga oma kunstiga tegeleda. Kui jõuaksin, siis ma usun, et see tooks kindlasti ka rohkem sisse.

Kas eelistate lugeda pigem häid või halbu uudiseid? Milline oli viimane hea uudis, mida lugesite?

Ikka häid uudiseid meeldib lugeda ja viimane hea uudis, mida lugesin oli see, kui avastasin, et loomeinkubaator korraldab talvehakul bazaari.

Pia on treener Reval spordis ning annab ka individuaaltrenne kodus.

Rohkem infot Piast ja tema kunstist saab BLOGIST!
www.piapostitants.wordpress.com

Uuri lähemalt ka Pia kodulehte!
www.piapikkor.com

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews