1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. LOOMULIKU ILU SAADIK I Miriam Gubovicova: loomulik ilu on tingimusteta enesearmastus
LOOMULIKU ILU SAADIK I Miriam Gubovicova: loomulik ilu on tingimusteta enesearmastus

LOOMULIKU ILU SAADIK I Miriam Gubovicova: loomulik ilu on tingimusteta enesearmastus

Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik sõnab, et looduses pole miski täiuslik ja samal ajal on kõik täiuslik. Loomulik olemine annab naistele uskumatult jõudu, sest see on see, kes nad päriselt on. „Pidev peitmine on väsitav ja kurnab su lõpuks täiesti ära,“ lausub ta. Mai-Liisi kvaliteetseid loodustooteid kannavad oma lemmikutena edasi mitmed naised ja mehed ning esmakordselt tutvustab loodusterapeut MaiWistiku LIS inimesi ehk Loomuliku Ilu Saadikuid. Tutvustame teile Loomuliku Ilu Saadikut sertifitseeritud holistilist toitumisspetsialisti ja naiste tervise spetsialisti Miriam Gubovicova`t.

Miriam Gubovicova ja Mai-Liis Kivistik (Foto Helen Tulp)
Miriam Gubovicova ja Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Miriam räägib, et olles toitumisterapeut on ta töötanud aastaid naistega ning esimene soovitus, mida ta annab, on puhaste toodete kasutamine, mis ei sisalda hormoone häirivaid kemikaale. Seetõttu on tema jaoks selliste kaubamärkide nagu näiteks MaiWistik toetamine väga lihtne. Olles aastaid kasutanud tooteid, mida Mai-Liis loonud on, tundus Miriamile ka väga loomulik hakata Loomuliku Ilu Saadikuks. Ta sõnab, et tema väärtushinnangud LIS saadikuna on tervislikkus ja läbipaistvus. „Ma ei kasutaks kunagi toodet brändilt, mis ei ole läbipaistev oma tavade ja kasutatavate koostisosade suhtes. Samuti ei soovitaks ma kunagi toodet, mida ma ise ei kasuta või ei teaks, et see on täiesti puhas ja aus,“ lausub ta.

Loomulik ilu tähendab Miriami jaoks tingimusteta enesearmastust ja aktsepteerimist.

Loomulik ilu tähendab autentsust ja käib käsikäes samade väärtustega kaubamärkide toetamisega

Miriam sõnab, et loomulik ilu on tema jaoks see, mis on kuju, vormi ja värvi poolest piiritu. Loomulik ilu tähendab Miriami jaoks ka tingimusteta enesearmastust ja aktsepteerimist. „See on meeleseisund, kui suudame töötada sellega, mis meil on ja hinnata seda, mis meil on. Mitte ei püüa välja näha või olla teistsugused kui oleme. Lisaks tõsta esile seda, mis teeb meid üksikisikutena ainulaadseks. See tähendab autentsust ja käib käsikäes samade väärtustega kaubamärkide toetamisega ehk toksiinivabade kaubamärkidega, mis ei kahjusta loomi, inimesi ega keskkonda,“ selgitab ta.

Miriam Gubovicova (Foto Helen Tulp)
Miriam Gubovicova. Foto: Helen Tulp

Vabal ajal veedab Miriam väga palju aega õues, sest tal on koer, kes vajab jalutamas käimist. Vähemalt korra nädalas püüab ta ka metsas käia ning lisaks loeb palju. „Tavaliselt on selleks meditsiini- ja tervisealased raamatud ning ajakirjad. Hiljuti hakkasin lugema 600-leheküljelist koomiksit eesti keeles! Loodetavasti õpin lõpuks eesti keele ära,“ loodab ta.

Tervislik eluviis tähendab oma keha kuulamist

Miriam tõdeb, et saab pea iga päev inspiratsiooni millestki igapäevasest ning tal on hommikune rutiin, mis teda päevaks valmis seab. Nimelt hoolitseb ta, et saaks võimalikult kiiresti pärast ärkamist silma loomulikku valgust – see on oluline ööpäevase rütmi ja hormonaalse tasakaalu jaoks. „Isegi kui väljas on pime ja pilvine, peaksime rohkem välja minema. Ja ma mediteerin ka hommikuti. Isegi 15-minutiline meditatsioon tekitab hea enesetunde,“ sõnab ta ja lisab, et tervislik eluviis tähendab tema jaoks enda keha kuulamist. Sageli on inimesed liiga keskendunud millegi toimimise kvantitatiivsele tõendile, et unustavad ära oma keha kuulata.

Miriam Gubovicova (Foto Helen Tulp)
Miriam Gubovicova. Foto: Helen Tulp

Miriam on kasutanud loodustooteid umbes 15-20 aastat ning arvab, et tänu sellele, et ta ei koorma oma keha mürkainetega, on ta meeled palju teravamad. „Ma isegi ei mäleta, millal viimati kasutasin parfüümi või toodet, mille koostisosaks on parfüüm. Selle negatiivne külg on aga ka see, et olen lõhnade suhtes tundlikum ja ei talu tugevate parfüümidega inimesi enda ümber. Aga jällegi – mõned pingutavad lõhnastamisega üle ka,“ leiab ta.