1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. LOOMULIKU ILU SAADIK I Triin Terasmaa: ainult töö endaga viib sihile
LOOMULIKU ILU SAADIK I Triin Terasmaa: ainult töö endaga viib sihile

LOOMULIKU ILU SAADIK I Triin Terasmaa: ainult töö endaga viib sihile

Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik sõnab, et looduses pole miski täiuslik ja samal ajal on kõik täiuslik. Loomulik olemine annab naistele uskumatult jõudu, sest see on see, kes nad päriselt on. „Sa võtad omaks kõik ilu enda pealaest kuni varvasteni välja, sest kui maskeerid liialt oma loomulikku ilu, ei märka ka teised inimesed seda. Pidev peitmine on väsitav ja kurnab su lõpuks täiesti ära,“ lausub ta.

Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Mai-Liisi kvaliteetseid loodustooteid kannavad oma lemmikutena edasi mitmed naised ja mehed ning esmakordselt tutvustab loodusterapeut MaiWistiku LIS inimesi ehk Loomuliku Ilu Saadikuid. „Nemad esindavad täpselt seda, millised on meie väärtushinnangud ja kuidas meie maailma näeme – läbi helguse, valguse, rõõmu ja loomulikkuse,“ lausub ta. Tutvustame teile Loomuliku Ilu Saadikut toitumis- ja terviseterapeut Triin Terasmaad.

Triin on olnud terve elu tervisliku ja keha toetava eluviisi fänn ja see on tema jaoks tegevus, mis tuleb loomulikult – enda eest hoolitsemine on ainus viis, kuidas olla maksimaalselt ilus ja hea välja näha. Ühel hetkel tuli Triinu ellu Mai-Liis Kivistik ja tegi ettepaneku hakata Loomuliku Ilu Saadikuks. „Toitumisterapaudina olen jõudnud arusaamiseni, et ainult töö endaga viib sihile. Kui soovime, et meie nahk oleks ilus, siis see oleneb ainult sellest, kuidas oma nahka kohtleme. Kui paneme sinna mürki, siis pikemas perspektiivis see nahka ilusaks ei tee, kuigi lühiajaline efekt võib ilus tunduda. Maiwistiku tooted on ökoloogiliselt puhtast toorainest valmistatud ja sellised tooted on ainukesed, mida mina enda keha jaoks kasutan. Lisaks on Mai-Liis ise nii lahe inimene, kellega meil on sarnased vaated elule. Kõik see kokku sobib hästi minu vaadetega elule ning loomulikult oli see suurepärane võimalus rääkida ka Ilusaadikuna nendest teemadest laiemale auditooriumile,“ sõnab ta ning lisab, et oma tervise ja ilu eest võtame oma eluviisi näol vastutuse enda kanda. Keha jaoks puhaste toodete kasutamine toetab naha tervist ja seeläbi ilu. „Ilu väljendub suhtumises endasse. Ilu tuleb välja kui anname enda kehale puhast terviklikku toitu, millega keha saab meid maksimaalselt ilusaks muuta. Heatahlikkus ja lahkus muudavad inimese ilusaks. Suitsetamine, alkoholi tarbimine ja öised pidutsemised rikuvad meie nahka ja kiirendavad vananemisprotsessi,“ leiab ta.

Enda eest hoolitsemine on ainus viis, kuidas olla maksimaalselt ilus ja hea välja näha.

Triin Terasmaa. Foto: Helen Tulp

Naine on ilus siis, kui ta on jõus ja rahus

Triinu jaoks tähendab ilu puhtust, puhast eluviisi, puhast keha ning puhast ja helget meelt. Tema jaoks on ka ilu vaatlemine looduses meelerahu pakkuv. „Loomulik ilu ongi see kõik eelpool nimetatu. Loodus on alati oma loomulikus ilus. Naine on ilus siis, kui ta on jõus ja rahus. Öeldakse ju ka, et ilu on vaataja silmades. Minu jaoks ilus on kastepiisad rohuliblede peal ja õitsevad lilled, kasvavad taimed,“ sõnab ta.

Naine on ilus siis, kui ta on jõus ja rahus.

Triin Terasmaa. Foto: Helen Tulp

Vabal ajal paelub Triinu aiatööde tegemine ja taimede kasvatamine. Samuti teeb ta sporti, et keha oleks toonuses ja enesetunne hea. „Mul on häälestus, et kui mu elu on rõõmuküllane ja tervislik, siis mu keha juba valib alateadlikult täiesti pingevabalt sellise tervisliku eluviisi ja see on ka üks mu hobidest. Enda vaimse taseme arendamine on ka üheks minu suureks meelistegevksus. Elu nautimine ja puhkamine on see, mida tihtipeale teen,“ räägib Triin oma vaba aja tegevustest ning lisab, et alustab oma igat päeva mantraga, et kõik on võimalik ja laheneb talle maksimaalselt parimal moel.

Triin Terasmaa. Foto: Helen Tulp

Toitumisterapeudi sõnul tuleb vaadata tervisele holistiliselt ja terviklikult – igal ampsul on kehas funktsioon ja suhu tasub panna funktsionaalset toitu, millel on kehas mingi funktsioon. Selliselt saab keha meid maksimaalselt tervena hoida. „Viirused näiteks ei hakka külge, sest immuunsüsteem on toetatud. Toit on ökoloogiliselt puhas. Piisavalt sporti, et oleks hea olla. Vaimse taseme tagamine, et oleks hea olla. Olen hinnangutevaba, elan enda elu. Stress kiirendab vananemisprotsessi ja tervislik eluviis tähendab ka selles vallas vastutuse võtmist. Sest täieliku vastutuse võtmine annab täieliku vabaduse ja tervise ning ilu,“ selgitab Triin, mida tähendab tema jaoks tervislik eluviis.

Stress kiirendab vananemisprotsessi ja tervislik eluviis tähendab ka selles vallas vastutuse võtmist.

Foto: Helen Tulp

Kõike võimalikult vähe

Triin sõnab, et tema motoks on olnud võimalikult vähe kõike. See on olnud alateadlikuks valikuks, sest ta lihtsalt ei saa endale midagi peale määrida ning erinevaid tooteid ja hoolduseid kasutada. „Minu esimene loodustoode on näiteks vesi, mida olen joonud terve elu, lisaks eesti ravimtaimede teed. Mu keha on terve. Ma ei ole ennast elu jooksul peaaegu üldse meikinud, ainult ripsmeid paar korda nädalas või tähtsamale üritusele minnes ja umbes 37-aastaselt lisandus kulmude värvimine. Arvan, et see on taganud mulle noorusliku näonaha nii pikalt. Kreeme olen kasutanud ainult kätele vajadusel. Kehakreemina olen kasutanud ainult taimseid õlisid, siiamaani ekstra neitsioliiviõli, millele nüüd on lisandunud Maiwistiku õlid ravimtaimedega. Mu keha on saanud minimaalselt mürgiseid ebavajalikke aineid naha kaudu. Arvan, et see on taganud siiamaani väga ilusa ja toonuses naha,“ räägib ta loodustoodete kasutamise kohta.