1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Säilita oma noorust!
Säilita oma noorust!

Säilita oma noorust!

säilita noorusNaiste suurimaks sooviks on säilitada nooruslik välimus. Nooruse säilitamiseks võetakse ette iluoperatsioone ning soetatakse kalleid kreeme. Tegelikult tuleks jälgida lihtsaid asju oma igapäeva elus, et säilitada igavene noorus.

Ära suitseta

See teeb vanemaks su südant ja kopse, kahjustab oluliselt ka nahka. Jäta suitsetamine maha ja su organism hakkab taastuma lausa tundidega. Kolme aastaga võidad 10 aastat.

Too vitamiinid oma ellu

C- ja E- vitamiin kaitsevad su iga rakku vananemise eest, kaltsium aga luude hõrenemise eest. Veel tulevad vananemisvastases võitluses B6- ja D-vitamiin sulle ainult kasuks. Varustades organismi piisavalt vitamiinidega, võidad 6 aastat.

Liigu piisavalt

Ka see aitab luude hõrenemise vastu, hoiab südame, kopsud ja isegi aju noorena. Pärast 50. eluaastat tänavad luud sind iga sekundi eest, mis on veedetud spordisaalis, metsajooksu tehes või ujudes. Tehes kaks korda nädalas trenni, võid jääda kuni 9 aastat nooremaks.

Seks

Seksimine aitab vanust võita 1,5 aastat.

Võta aega hommikusöögiks

Ära piirdu hommikusöögi asemel vaid musta kohviga. Alustades päeva täisväärtuslike toiduainetega, püsid vormis ega lange nii kergesti masendusse kui see, kes sööb esimest korda korralikult alles südapäeval. Tervislik hommikusöök lubab sul 2 aastat nooremaks jääda.

Väldi nälgimist

Kui oled nädala rangel dieedil ja püüad siis seda järgmisel nädalal tasa teha, lisab “taastumisnädal” sulle lisaks kilodele ka aastaid. Kui sööd paastuperioodil vähemalt 5 korda päevas puu- ja juurvilju, võidad väljanägemises kuni 10 aastat.

Ära liialda päikesekiirgusega

Päike põhjustab umbes 90 protsenti nahakahjustustest. Päikesenarkomaan, kes kaitsekreeme regulaarselt ei kasuta, meenutab oma naha poolest juba 30aastaselt 50aastast. Kanna laiaäärelist kübarat ja lõpeta lauspäevitamine. Nagu eespool juba mainitud, võid võita kuni 20 aastat.

Puhka

Enamik meist vajab päevas 8 tundi puhkust, mõni enamgi. Unepuudus nõrgendab su immuunsüsteemi ja aeglustab rakkude uuenemist. Pealegi – piisav uni aitab ka stressist paremini jagu saada.

Tomatid

Tomatid – olgu nad siis mahlana, supina, ketšupina – on rikkad flavonoidide poolest, mis tugevdavad immuunsüsteemi. Organismile vajalikke flavonoide leidub ka õuntes, maasikates, sibulas ja tees. Võid võita kuni 6 aastat.

Ole positiivne, armasta ennast ning lihtsalt sära! Iga enesekindel naine on kaunis!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews