1. Avaleht
  2. Mood
  3. STIILNE NAINE! Gant riietas Merle Palmistet
STIILNE NAINE! Gant riietas Merle Palmistet

STIILNE NAINE! Gant riietas Merle Palmistet

Rõivafirma Gant kutsus Merle Palmiste osalema uues projektis #GANTxKARAKTER, millega kaubamärk tunnustab igal hooajal mõnda oma ala suunanäitajat.

Eesti lavakunsti primadonna Merle Palmiste ei sära pelgalt lavalaudadel – eneseteadlik elegants ning laitmatu stiilitunnetus saadab teda kõikjal. Samas ei leia Palmiste, et riietuse ja stiili puhul peaks alati määravaks olema trend või mood – hoopis olulisem on see, et igaüks julgeks ja oskaks endale luua isikupärase stiilitunnetuse, mis peegeldaks ja võimendaks tema tõelist karakterit. Täpselt nagu teevad seda kostüümid teatrilaval.

Olles oma karjääri jooksul kehastanud vaatajatele sadu karaktereid nii teatrilaval kui ka ekraanil, kinnitab Merle, et riietusel on erinevate karakterite kehastamisel tohutult oluline roll. „Riided on paratamatus – me kõik peame ju neid kandma. Samas kõik, mida endale selga paneme, kannab ümbritsevate inimeste jaoks mingit sõnumit. Isikupärane stiil ja riietus avab, võimendab ja laiendab karakterit – nagu teatrilaval, nõnda ka tavaelus,“ ütleb Palmiste.

Näitlejanna hinnangul polegi stiili juures alati esmatähtis, et kõik oleks moodne ja trendikas – hoopis olulisem on isikupära. „Maitse üle võib vaielda, kuid seda on alati märgata, kas inimese välimus on läbimõeldud või on see jäetud juhuse hooleks. Riietus ei peaks kindlasti inimest defineerima nõnda, et isiksus upub rõivaste sisse ära. Pigem andma mugavuse ja enesekindluse, mis isiksust esile tõstab,“ leiab Palmiste.

Palmiste ise ei pea ennast eriliseks trendijärgijaks – pigem jälgib ta üldisi moesuundi ning nopib elemente, mis talle meeldivad. „Erinevate trendidega tulebki eksperimenteerida, sest nii areneb ajapikku instinktiivne ja isikupärane stiil – eneseteadlikkus sellest, mis mulle meeldib ja sobib. Näiteks kuigi kannan aeg-ajalt mugavaid ja trendikaid sporditosse, siis kõige loomulikumalt tunnen end ikkagi kõrgetes kingades,“ selgitab Palmiste.

Igapäevaselt eelistabki Palmiste pigem klassikalist ja ajatut stiili, mis on mugav ja elegantne igas olukorras. „Kindlasti on oluline ka riiete kvaliteet – tahaksin ise otsustada, millal mingi kampsun ära visata, mitte ei otsusta kampsun seda minu eest,“ torkab alati terav Palmiste.

„Igapäevases inforuumis näeme ohtralt suunamudijaid ja sisutootjaid, kuid selle projektiga tahame tunnustada neid inimesi, kes oma töö, loomingu ja isiksusega meid tegelikult innustavad ja inspireerivad. Seepärast kutsusimegi oma avaprojektis osalema Eesti teatri tõelise diiva ning Ganti pikaaegse kliendi Merle Palmiste, kes nii lavarollide kui oma sooja ja humoorika isiksusega on puudutanud meid kõiki,“ ütles Gant Eesti esinduspoodide juht Julius Nurmoja.

USA idarannikult pärit ning inspireeritud elustiilibränd Gant pakub elegantseid ja väljapeetult sportlikke rõivaid nii naistele, meestele kui ka lastele, lisaks ka luksuslikku kodutekstiilide kollektsiooni.

Fotode autor: Toomas Volkmann
Meik ja soeng: Katrin Sangla
Stilistika: Jaanika Piirsalu ja Ganti meeskond
Võttepaik: Biblioteq Events

Head Uudised GoodNews