1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Sügisene nahahooldus
Sügisene nahahooldus

Sügisene nahahooldus

Sügis on jälle käes, see tähendab, et on aeg hakata oma naha eest korrapäraselt hoolitsema! Päike on jäänud pilve taha, saabunud on jahedad, tuulised ja vihmased ilmad, sellega seoses algab ka kütmisperiood, mis aga kuivatab meie nahka, mistõttu üheks kindlaks sügishoolduse märksõnaks on NIISUTAMINE!

 

Puhastamine

Kõige olulisem on igapäevane näonaha puhastamine, nii hommikul kui õhtul. Puhastamine eemaldab mustuse, surnud naharakud ning ei lase vistrikel nii kergesti tekkida. Soovitav on teha ka nädalas korra niisutavat näomaski.

Silmaümbruse nahk

Erilist tähelepanu peaks pöörama silmaümbruse hooldusele. Silmameik tuleks eemaldada igal õhtul spetsiaalse vahendiga, soovitavalt tundlikule nahale mõeldud puhastuspiimaga. Näonaha puhastamisel võiks vältida väga intensiivseid ja alkoholi sisaldavaid hooldustooteid, kuna need kuivatavad nahka.

Probleemne nahk

Probleemse nahaga inimesed peaksid kindlasti jälgima, et nägu ei muutuks üleliigse hooldamise tagajärjel liiga kuivaks. Kuiv ja ketendav nägu on ka rasunäärmete ummistuste üks tekkepõhjusi. Probleemsema naha puhul on kooriva kreemi valik eriti oluline. Tähtis on ka koorimise aeg, see ei tohiks olla lühem kui 4-5 minutit ning seda peaks tegema vähemalt üks kord nädalas. Kindlasti peab igal õhtul ka korralikult nägu pesema seebivabade toodetega!

Niisutamine

Sügisel võiks kasutusele võtta toitvad ja niisutavad kreemid, eriti hea oleks kui kreem sisaldaks C-vitamiini. Rõhku võiks panna ka öötoodete kasutamisele, mis tagavad näonaha maksimaalse niisutuse. Koduseks hoolduseks sobivad väga hästi ka kõik seerumikuurid. Ühe kuuri kestvus võiks olla umbes 10 päeva.

Kuna sügisel on kanavarbad kerged tekkima, siis peaks erilist tähelepanu pöörama ka silmaümbruse nahale. Silmade ümbruses ei ole rasunäärmeid, sellepärast kuivab seal nahk väga kiiresti. Seetõttu peaks kasutama niisutavaid silmaümbruskreeme või geele ning tursete leevendamiseks ka kompresse tegema.

Make-up

Meiki ei tasuks peljata! Puuderkreem ei ole lihtsalt iluvahend, vaid ka kaitse meie nahale tuule, külma ja tolmu eest. Kandke puhtale ja niisutatud näonahale õrn kiht puuderkreemi, sinna peale sobivat puudrit, huultele hügieenilist huulepulka ning tagasihoidlik ja nahka kaitsev jumestus on saavutatud!

Hoidke oma nahka sama väärtuslikult, kui tervet oma organismi!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews