1. Avaleht
  2. Mood
  3. Tallinn Fashion Weekil peetakse loomasõbralike materjalidega moedemonstratsioon
Tallinn Fashion Weekil peetakse loomasõbralike materjalidega moedemonstratsioon

Tallinn Fashion Weekil peetakse loomasõbralike materjalidega moedemonstratsioon

20. oktoobril korraldab loomade eestkoste organisatsioon Loomus Tallinn Fashion Weeki sügisürituse raames julmusevaba moesõu, kus kõrvale jäetakse loomsed materjalid, näiteks karusnahk, vill ja siid.

Kollektsioonidega astuvad üles The Korsars, Mia & Leela ja Kirivoo, kes kõik on liitunud karusnahavaba programmiga “Fur Free Retailer”. Lisaks on kambas Eesti Kunstiakadeemia tudengid, kellega Loomus viis 2020. aastal läbi ühisprojekti “Hea Eesti asi”.

Loomuse juhatuse liikme ja moesõu korraldaja Sirli Spelmani sõnul on Loomus juba aastaid taolise ürituse korraldamisest unistanud. “Nii nagu toidulaud ja iluarsenal, saab ka moetarbimine olla tänapäeval teadlikult loomasõbralik. Selleks, et eetiliste valikute tegemine kergem oleks, soovime oma julmusevaba moeetenduse raames tutvustada kohalikke disainereid, kes loovad moodi loomade heaolu silmas pidades. Leiame, et ükski loom ei pea kannatama sellepärast, et inimene soovib olla ilus või moodne. Kaunis saab olla ka loomasõbralikult!” rääkis ta.

Külastajad peavad üritusel osalemiseks esitama COVID-19-ga seotud vajaliku tõendi.

Head Uudised GoodNews