1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 5 nippi, kuidas hoida ära naha enneaegset vananemist
5 nippi, kuidas hoida ära naha enneaegset vananemist

5 nippi, kuidas hoida ära naha enneaegset vananemist

Foto: Margus Vilisoo / MxM Stuudio
Foto: Margus Vilisoo / MxM Stuudio

Naha enneaegset vananemist põhjustavad suitsetamine, liigne napsitamine, halb toitumine, keskkond ja päevitamine. Toome teieni vajalikud ilunipid ja hooldused, mis aitavad nahal kauem noorena püsida.

Alates 30. eluaastast hakkab iga meie nahalt lõivu nõudma. Naha jume ja tekstuur muutuvad tuhmimaks, ilmuvad kortsud ja nahk venib välja. Sellele kõigele vaatamate saame aidata oma nahal säilitada noorsulikku sära.

Toome teieni 5 nippi, kuidas hoida ära naha enneaegset vananemist.

Joo piisavalt vett

Kuiv nahk muudab kortsud silmnähtavaks. Ainus looduslik leevendus kuiva naha vastu on piisav niisutus. Joo iga päev kaks liitrit vett, et nahk oleks pingul ja juuksed säravad. Vesi aitab mürkained kehast välja uhada ja leevendab peavalusid, mis tekitavad kortsud kulmude vahele.

Treeni ennast terveks

Korrapäraselt trenni tegevate inimeste nahk näib tervenevat kiiremini, võrreldes istuva eluviisiga inimestega. Sea endale eesmärgiks treenida päevas vähemalt 30 minutit.

Niisuta nahka

Kanna niisutajat ja kehaõli veel niiskele nahale. See sulgeb niiskuse nahasse.

Jäta suitsetamine

Suitsetamine on päikesekiirguse järel teine oluline põhjus naha vananemiseks. Suitsetamine ahendab veresooni, vähendab hapniku ja toitainete juurdevoolu, toodab kollageeni hävitavat ensüümi ja kujundab kortse, kuna huuled on sissehingamiseks kokku kroogitud ja silmad suitsu kaitseks vidukil. Jäta suitsetamine maha.

Lõunauinak ilu nimel

Uni on tähtis puhkuseks ja rakkude taastootmiseks. Unetundide jooksul toodab organism naha, juuste ja luude uuenemise ja taastamise eest vastutavaid kasvuhormoone. Une vähesus paistab kõigepealt välja silmade all ja tuhmist jumest. Harju tegema lõunauinakuid.

Head Uudised GoodNews