1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 7 valemit, kuidas säilitada nooruslik keha ja hing
7 valemit, kuidas säilitada nooruslik keha ja hing

7 valemit, kuidas säilitada nooruslik keha ja hing

IMG_7139-2Kuulume põlvkonda, kes on otsustanud jääda igavesti nooreks. Meie eeskujud elavad täisverelist elu, kirjutades klassikaks saanud viise, luues vapustavaid kollektsioone ja saades suurfirmade reklaamnägudeks. Loomulikult soovime me kõik omada nooruslikku keha ja hinge. Kuidas seda siis saavutada?

Toome teieni 7 valemit, kuidas säilitada nooruslik keha ja hing.

Tõmba sügavalt hinge

Naha varustamine hapnikuga annab tulemuseks silmnähtavalt parema jume. Sügavat hingamist on võimalik õppida näiteks joogatunnis. Toime tugevdamiseks soovitame süüa ka oksüdantiderikast toitu. Hästi sobib brokoli, spinat, ploomid, lehtkapsas ja mustikad – need aitavad vabu radikaale siduda.

Organismi päästavad vitamiinid

Koosta oma toidusedel vitamiinidest pakatavatest puu- ja juurviljadest.

Vabasta keha stressist

Stress võib tekitada pigmendilaike, kahvatu jube, kotid silmade alla ja sügavad murekortsud. Stressirohkem ajal hellita oma keha eriti hea toidu ja piisava trenniga. Võta oma toidusedelisse puu- ja juurviljad ning tarbi viinamarjaseemneõli ja rohelist teed.

Kasuta kuuma ja külma dušši

Sooja dušivõtmise järel keera vesi nii külmaks kui talud ja kasta end külma veega üle. Seejärel tõsta temperatuuri väga kuumani ja kasta end üle kuuma veega. Korda tegevust mitmeid kordi ja lõpeta külma vee joaga. Ja nii iga kord!

Kuula uut muusikat

Kas sa kuulad ikka oma noorusaja laule? Osta iga kuu uus CD mõnelt muusikult või ansamblilt, keda sa pole varem kuulanud. Muusikal on jõud! Pidevalt uue muusika kuulamine hoiab su meele värske ja hinge noorena.

Hakka loominguliseks

Proovi mõnda uut loomingulist hobi: vooli savi, hakka kuduma, liitu joonistamisringiga või mine mööblirestaureerimise kursusele. Kui eelistad üksi olla, istu maja ja hakka kirjutama autobiograafiat, selvesta oma mõtteid luulevormis või joonista söega. Loominguline ellusuhtumine parandab vaimset ja füüsilist heaolu ja mälu, vähendab depressiooni ning suurendab elurõõmu.

Võta aeg maha!

Jäädes vaimus nooruslikuks, olles aktiivne, tehes asju tihti teisiti ja neid mitte enesestmõistetavana võttes, aitad aju ja keha noorena hoida. Füüsilise naha kurnatuse märgid võivad tähendada, et tuleb aeg maha võtta. Märka neid ja võta aega endale – puhka ja naudi puhkehetki!

Head Uudised GoodNews