1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Juuksed murduvad – kuidas ravida katkevaid juukseid?
Juuksed murduvad – kuidas ravida katkevaid juukseid?

Juuksed murduvad – kuidas ravida katkevaid juukseid?

Kui sind kimbutavad murduvad juuksed, siis selle põhjuseks võivad olla nii valed hooldusvõtted, erinevad keskkonnategurid, stress, toitumine aga ka liigne kuumtöötlemine. Selleks, miks juuksed murduvad kõige selle tagajärjel on tihti põhjendatav keratiinproteiini sisalduse vähenemisega. Hea uudis on see, et murduvad juuksed ei ole paratamatus ja neid võib väga hästi ravida, kui võtta kasutusele sobivad tooted ja õiged võtted.

Murduvad juuksed vajavad niisutust

Juuksed murduvad, kui vajalike ainete sisaldus on vähenenud. Selleks, et murduvad juuksed ei jääks sind alatiseks kimbutama, tuleb vaadata üle kogu juuksehoolduse rutiin ja tooted. Juuksehooldustooted peavad olema mõeldud kuivadele ja kahjustatud juustele, sest just sellised hooldusvahendid pakuvad vajalikku niisutust ja toitu, et omakorda ravida juuste struktuuri. Siinkohal tasub vaadata üle kõik olemasolevad juuksehooldusvahendid ja kui need ei vasta vajadusele, ümber vahetada.

Kui sinu juuksed murduvad, soovitame raviks kasutada nii niisutavat maski, juukseõli, -seerumit. Juukseõli niisutab sinu juukseotsasid. See on vajalik, et sulgeda juuksestruktuur, et seda kaitsta erinevate keskkonnategurite eest – nii saastunud õhu, tugeva päikese kui ka külma. Samuti aitab see hoida ja taastada vajalikku niiskustasakaalu. Võrreldes juuksemaskiga, saab juukseõli kasutada kasvõi iga päev. Habraste ja kuivade juuste jaoks on juukseõli lausa hädavajalik!

Juuksed
Foto: Shutterstock

Murduvad juuksed saavad kiiret abi juukseseerumilt. Juukseseerum on ideaalne vahend, mis annab kohese ja kiire efekti. Nii nagu ka õli, on juukseseerum niisutava toimega, aga seda kasutatakse peamiselt viimistlustootena, et anda juustele läiget, niiskust ja siledust.

Vähemalt kord nädalas võiks leida aja, et teha juustele üks korralik niisutav mask. Juuksemaski niisutavate koostisosade kontsentratsioon on mitmeid kordi suurem kui mõnel palsamil, mistõttu annab see tugeva ja eriti intensiivse hoolduse, mida vajavad kõiksugused juuksed. Isegi, kui murduvad juuksed ei ole sinu probleemiks, tuleks kasutada maski, mis aitab säilitada olemasolevat niisutust.

Kui juuksed murduvad, siis vaata üle oma toidulaud ja harjumused

Kuid miks juuksed murduvad, kui ma õigesti ei toitu? Kui me ei söö mitmekesist ja tervislikku toitu, võib tekkida vitamiinide ja muude ainete puudus. Mida tervislikumalt ja läbimõeldumalt toitume, seda paremas seisus on kogu meie keha, sealhulgas nahk ja juuksed. Kui sinu juuksed murduvad, kaalu toidulisandite ja vitamiinide söömist. SugarBearHair juuksevitamiinid on näiteks mõeldud juuksekasvu suurendamiseks või selle üldse tervise parendamiseks. Sellised juuksevitamiinid sisaldavad kõiki olulisi aineid, mida vajame tugevate ja elujõuliste juuste jaoks. Nendeks on nii A-, B-, C-vitamiinid, biotiin kui ka palju muud.

Juuksed murduvad ka siis, kui neid niiskena kammida või üleliigselt kuumtöödelda. Järgmine kord lase juustel ise kuivada ja kammi neid siis, kui need on juba kergelt kuivanud. Kui lokkide tegemisest või sirgendamisest ei ole võimalik loobuda, siis võta kasutusele kvaliteetsed kuumakaitse tooted ja kasuta neid alati enne lokitangide või sirgendaja kasutamist. Viimaseks ära unusta käia regulaarselt juuksuri juures ja lasta enda murduvad juuksed lühemaks lõigata. Juuksur saab sulle lisaks kodusele hooldusele pakkuda juurde ka salongihooldusi, et kiirendada juuste seisukorra parandamist.

Õige juuste hooldus tagab elujõulised juuksed, vaata enda rutiin üle ja täienda oma juuksehooldustoodete valikut Beauty Partners e-poe abiga!

Head Uudised GoodNews