1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. SOENGUNIPP! Soeng aastalõpuks!
SOENGUNIPP! Soeng aastalõpuks!

SOENGUNIPP! Soeng aastalõpuks!

aastalõpu soeng 4Aastalõpu pidustused on kohe ukse ees ning otsustasime teile natukene appi tulla. Merit Vendla on noor juuksur, kes teeb oma tööd nime alt Mericious. Meriti jaoks on juuksuritöö pigem looming ning seega lendleb ta peas lennukaid ideid soenguid tehes. Tema muude lennukate ideede hulka kuuluvad ka huvitavad punutised.

Merit õpetab, kuidas teha aastalõpuks pidulik, kuid samas lihtne soeng.

Vaja läheb vaid tupeerimise kammi ja lakki. Soeng on ühelt pool kaunistatud laiaks tõmmatud punutisega. Seitlikoht on tehtud vasakule äärde ( kuna modellile sobis sellele küljele, võib ka vastupidi). Paremalt on juuksed aga tugevalt ära tupeeritud ning lisatud fikseerimiseks lakki. Pöörise kohale võib kasutada krunni tegemiseks kas soengutäidist või saab selle valmistada tupeerimise abil samamoodi ise.

aastalõpu soeng 3Soengu tegemine etapi viisiliselt:

Soengut on alustatud punupatsi punumisest kuklajuustele, et teha tagant vaadet huvitavamaks. Punutud on pööriseni ja kinnitatud kummiga. Pöörise koha peale tuleb tekitada krunn, kas siis kasutades soengutäidist või tehes ise. Antud pildil on tehtud ise. Hobusesaba on jagatud kaheks võrdseks osaks ning mõlemad osad on tugevalt ära tupeeritud. Seejärel on lisatud kerglakki ning juuksepind silutud, et soeng karvane ei jääks. Seejärel on juuksed kinnitatud juuksenõelte ja „vanaema“ nõelte abil.

aastalõpu soeng 2Nagu öeldud, siis vasakule äärde on tekitatud seitel, mis jaotab juuksed pealael omakorda kaheks, kuid mitte võrdseks osaks. Juuste väiksem osa ehk vasak pool on punutud. Alusta punumist meelekohast ja punu nagu kalasaba, kuid tee seda tagurpidi, ehk selle asemel, et juukseid teineteise peale tõsta, tõsta neid teineteise alla. Samaaegselt võib neid tekkinuid aasasid laiemaks tõmmata vaikselt, et mitte patsi lõdvaks tirida. Kui juuksed pea küljelt otsa saavad, siis punu pats alla välja. Ära unusta aasasid sikutada, et patsi laiemaks teha. Patsi lõpp kinnita silikonkummiga ning säti see kenast lillekujuliselt kerra keerates pea küljele ära. Jälgi, et patsi lõpp saaks peidetud. Parem pea pool aga tupeeri läbi ja tupeeritud salkudele lisa kerget lakki. Alguses näeb see külg väga sasine välja. Ja see ongi õige.. Seejärel säti seda salk haaval ilusti ja kohevalt uuesti alla. Pealael võib tupeeri pisut vähem olla, et lõpptulemus siledam oleks. Kui juuksed on silutud, kinnita lahtised otsad krunni vahele peitu.

aastalõpu soeng 1Et soeng terve õhtu vastu peaks, lisa tugevat lakki ning võib kasutada ka läikelakki, mis paneb juuksed omakorda veel särama. Võib kasutada ka juukseehteid.

Varsti toome juba järgmise tutvustuse ja õpetuse mõnest huvitavast punutisest.

Kui ka sinul on soengut vaja aastavahetuse pidustusteks leiad Merit Vendla kontaktid SIIT!

Soengumodelliks oli Sigrit Mõik.

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews